U vindt hier de veelgestelde vragen over de Zorgriem Track&Trace dienstverlening. Heeft u andere vragen, dan kunt u ons uiteraard bereiken via 010-7982498 of via info@zorgriem.nl

Waar vind ik de folder van de Zorgriem

Wat is het formaat van de Zorgriem?

Het formaat is 6,5cm x 3,6cm x 1,9cm.

Hoe werkt een Zorgriem?

De Zorgriem is een kleine GPS zender die locatiebepalingen opslaat. Via het mobiele GSM netwerk worden deze locatiebepalingen verzonden naar een beveiligde datacenter waarna u met uw eigen computer via het internet de Zorgriem kunt lokaliseren.

Waaruit bestaat het Zorgriem pakket?

De Zorgriem Pakket Basis bestaat uit:

  • Zorgriem
  • Riemhoes
  • Configuratie en testen
  • Jaarlicentie Online Portaal (lokaliseren persoon via internet)

De Zorgriem Pakket Totaal vult het Pakket Basis aan met een jaarlicentie 24×7 Zorgalarmcentrale Het pakket wordt voor u geconfigureerd, getest en werkend opgeleverd. Het is direct klaar voor gebruik.

Wat zijn de kosten voor het complete Zorgriem pakket?

De kosten bedragen vanaf euro 375,- incl. BTW. Deze kosten zijn exclusief de simkaart kosten. De Zorgriem Pakket Basis wordt werkend en getest uitgeleverd met een simkaart zodat het direct klaar is voor gebruik. De simkaartleverancier neemt hiervoor contact met u op.

Kan ik een eigen simkaart gebruiken?

Ja, u kunt uw eigen simkaart aan ons aanleveren zodat wij het Zorgriem pakket werkend en getest kunnen uitleveren.

Hoe benader ik het Online Portaal?

Met een gebruikersnaam en wachtwoord kunt u via een computer met toegang tot het Internet het beveiligde Online Portaal benaderen. U hoeft geen software te installeren op uw computer en kunt direct via uw Internet Explorer webbrowser de persoon lokaliseren. Het Online Portaal is gelijktijdig toegankelijk met dezelfde gebruikersnaam en wachtwoord (dezelfde account), bijvoorbeeld voor situaties waarbij familie en de zorginstelling de persoon moeten kunnen lokaliseren. Klik hier voor de demonstratie van de Online Portaal.

Verlenging jaarlicentie Online Portaal en overige diensten?

Bij aanschaf van het Zorgriem Pakket Compact en/of Alarmknop ontvangt u één jaar Online Portaal Licentie. De verlenging van het Online Portaal bedraagt euro € 72,- incl. BTW per jaar. De verlenging van de simkaart bedraagt € 72,- incl. BTW per jaar. De verlenging van de Zorgalarmcentrale bedraagt € 72,- incl. BTW per jaar. Voor alle Zorgriem dienstverleningen gelden de algemene voorwaarden. De algemene voorwaarden kunt u hier downloaden.

Wordt het vergoed door de verzekeraar en de WMO?

Met de zorgverzekeraars zijn er vele gesprekken gaande om te zien of het kan worden meegenomen in het vergoedingsstelsel van de verzekeraars. Wij adviseren contact op te nemen met uw eigen verzekeraar of het kan worden vergoed. Vanuit de WMO zijn er afhankelijk van uw gemeente mogelijkheden om het vergoed te krijgen. Informeer bij uw gemeente of zij vanuit de WMO ook de Zorgriem kunnen vergoeden. Zorgriem gebruikers hebben aangegeven dat diverse gemeenten zoals Elburg, Middelburg, Leeuwarden, Heerenveen en Huizen(NH) al zijn voor gegaan. Het wordt echter niet structureel vergoed en elke aanvraag kan individueel worden behandeld. Laat het ons weten indien uw Zorgriem wordt vergoed vanuit uw gemeente en/of verzekeraar zodat ook overige Zorgriem gebruikers hier voordeel mee kunnen behalen.

Wanneer ontvang ik mijn Zorgriem pakket?

Na ontvangst van de betaling ontvangt u het Zorgriempakket, indien op voorraad binnen 5 werkdagen werkend in huis via TNT post.

Werkt het ook in het buitenland?

De Zorgriem werkt ook in het buitenland. Afhankelijk van de (Nederlandse) simkaart leverancier zullen de datakosten van de simkaart in de Zorgriem hoger zijn bij gebruik in het buitenland. Wij adviseren bij gebruik van de Zorgriem in het buitenland een buitenlandse simkaart in te zetten.

Verantwoordelijkheid?

De Zorgriem klant/eindgebruiker is zich ervan bewust dat de Zorgriem dienstverlening/product afhankelijk is van toeleveranciers, het gebruik ervan en technische beperkingen kent. De verantwoordelijkheid voor het gebruik van de Zorgriem dienstverlening / producten ligt bij de klant / eindgebruiker. Zorgriem aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor de toeleveranciers, het gebruik van de dienstverlening/producten en het resultaat/gevolg hiervan.

Wie maken er gebruik van het Zorgriem pakket?

Een hele brede groep maakt gebruik van de Zorgriem. Het wordt gebruikt voor vele toepassingen. U kunt denken aan Alzheimer/dementie, kinderen, beveiliging, zorg, traceren voertuigen en objecten etc. Daarnaast maken vele Zorg en GGZ instellingen gebruik van de Zorgriem voor hun (dwaal) cliënten.

Welke algemene voorwaarden gelden voor de Zorgriem dienstverlening?

Voor de algemene voorwaarden klik hier.

Wat zijn de kosten voor het complete Zorgriem pakket?

De kosten zijn vanaf € 375,- incl. BTW. Deze kosten zijn exclusief de simkaart en/of Zorgalarmcentrale. De Zorgriem Pakket Basis wordt werkend en getest uitgeleverd met een simkaart zodat het direct klaar is voor gebruik.

Vraag stellen

Staat uw vraag niet op deze pagina? Stel uw vraag via dit contactformulier en wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.

Vraag verzendenformulier